2021

Istorijska i rekordna 2021

2021. godina ostaće upisana u analima srpskog stonog tenisa. STK Novi Sad je u ženskoj konkurenciji osvojio sve što se moglo osvojiti: timski i pojedinačno.

  • Titula Superlige Srbije: 21 pobeda, bez poraza
  • Polufinale Kupa Evrope na finalnom turniru F12 održanom u Novom Sadu (maj 2021.)
  • Liga šampiona (B grupa, pobeda protiv španskog prvaka Girbau Vik i osvojeno treće mesto u grupi)
  • Druga faza Kupa Evrope (osvojeno drugo mesto u C grupi sa 2 pobede i 1 porazom, plasman u četvrtfinale)
  • Seniorsko državno pojedinačno prvenstvo Srbije (osvojena sva zlata u tri kategorije, 9 od 12 mogućih medalja)
  • Vicešampionke Evrope Sabina Šurjan i Tijana Jokić na EP u Belgiji do 23. godine u ženskim parovima

Šampionke Srbije 2020/21 (s leva: trener S. Stojanov, S. Šurjan, T. Jokić, A. Maksuti, R. Tominjak, A. Zaharia)

Šesta titula prvaka Superlige Srbije osvojena je na impresivan način. To je istorijska titula pošto su stonoteniserke Novog Sada uspele u 21 odigranoj prvenstvenoj utakmici da slave isto toliko puta, od čega čak 20 puta sa po 4:0 u partijama, a jednom sa 4:1 što znači da su u celoj sezoni izgubile samo jednu partiju, nezapamćeno u istoriji srpskog i jugoslovenskog stonog tenisa. Ekipu su činili Tijana Jokić (kapiten), Sabina Šurjan, Aneta Maksuti, Alina Zaharia i Radmila Tominjak.

Pehar državnog prvaka uručen je u maloj dvorani SPENS-a na utakmici poslednjeg kola prvenstva. Snimak pogledati ovde:

Osim titule, u sezoni 2020-21 ostvaren je i najveći uspeh u evropskim nadmetanjima. Na finalnom turniru Kupa Evrope održanom u novosadskom SPENS-u, u maju 2021 godine, u konkurenciji 11 ekipa iz 8 evropskih zemalja, STK Novi Sad je uspeo da se domogne polufinala i tako obezbedi direktan plasman u grupnu fazu Lige šampiona u idućoj sezoni.

U Ligi šampiona je u novembru, u okviru C grupe u francuskom Mecu, pobeđen šampion Španije Girbau Vik koga su predstavljale dve kineske igračice. Novi Sad je doživeo poraze od Hodonina sa 3:1 i od Meca sa 3:1 čime je pokazao da može da se nosi sa najboljim klubovima Evrope.