Omladinska škola

Omladinska škola Stonoteniskog kluba “Novi Sad” je zvanično najbrojnija stonoteniska škola u Republici Srbiji, a možda i u regionu. Broji oko 70 registrovanih takmičara i takmičarki, a u školi je skoro 100 članova.

STK “Novi Sad” organizuje svoj trenažni rad sa pet trenera u tri stonoteniske sale u Novom Sadu:

  • SPENS – napredna grupa  [ponedeljak, sreda i petak 8-10 i 15:30-17] i grupa početnika [utorak i četvrtak 8-9:30 i 15:30-17 i subota 9-11 u sali u Sokolskom domu]
  • SOKOLSKI DOM – srednja grupa [ponedeljak, sreda i petak 8-9:30 i 16:30-18)
  • SOKOLSKI DOM – najmlađa grupa [ponedeljak, sreda i petak 18:15-19:15 i 19:15-20:15]

 

STK “Novi Sad” ima najveći broj prijavljenih takmičara na skoro svim turnirima u zemlji, a ujedno je time neretko i najtrofejniji. Ima najveći broj učesnika na Top 12 turnirima u svim mlađim kategorijama. Pojedinačno je osvajač velikog broja medalja na pokrajinskim i državnim prvenstima. U poslednjoj 2018-2019 sezoni:

  • Ekipni vicešampion Srbije i šampion AP Vojvodine za mlađe kadete (do 12 godina).
  • Treći na ekipnom pokrajinskom, a četvrti na državnom za kadete
  • Ekipni vicešampion na državnom i vicešampion na pokrajskom za juniore

 

U ovom trenutku STK “Novi Sad” može da se podiči sa prvim juniorom i prvom juniorkom Srbije, a ima igrače u Top 12 i u svim ostalim kategorija: kadeti i kadetkinje, mlađi kadeti i mlađe kadetkinje čime je jedini klub u Srbiji koji ima takmičare i takmičarke u vrhu rang lista u svih šest mlađih uzrasnih kategorija.

 

Tajna uspeha u masovnosti od koje proizilaze i kasnije uspešni rezultati leži u velikoj posvećenosti i volonterizmu u promociji stonog tenisa po školama. Tako je klub još 2009. godine pokrenuo akciju „Vratimo stoni tenis u škole“ gde je poklonio više stonoteniskih stolova novosadskih školama i reketa. Rezultati se ogledaju ne samo u povećanom broju dece koji treniraju stoni tenis po novosadskim klubovima, već i u rezultatima koje postižu na školskim takmičenjima jer je do 2010. stoni tenis bio veoma malo zastupljen kao takmičarski školski sport u Novom Sadu.

Ujedno, polaznici omladinske škole svakodnevno prikazuju društvenu odgovornost. Tako svake godine skupljaju loptice na državnom prvenstvu za osobe sa invaliditetom, učestvuju u promociji sporta kod ugruženih grupa, na manifestacija od značaja za društvo kao što su Dečija nedelja, Bejbi Egzit i sl.

STK Novi Sad organizuje i najmanje tri turnira godišnje: Svetosavski, Uskršnji i Novogodišnji u stonoteniskoj sali Spensa, što je jedan od najmasovnijih u regionu.

Nazovite nas!

Kad kažemo “Budućnost je u našim rukama” tada mislimo na mladost, energiju, toleranciju, a sve to rađa samopoštovanje. Drugim rečima, mladoj osobi treba pokazati i otvori put da iskaže svoju kreativnost, a kad stekne iskustvo onda je uspeh neminovan!